Teknolojinin hızla devam eden gelişimi, hukuki olarak tanımlanan devletler sınırlarını ortadan kaldırmış, milletlerin sınırsızca kaynaşmasını sağlamıştır.
Bu gelişmeler kapsamında, bilginin özgürleşmesi, aynı anda bireyinde özgürlüğünü geliştirmiştir.
Olumlu bu gelişmeye maalesef devletler hazırlıksız yakalanmış ve toplumsal kontrolü kurmada geç kalmışlardır.
Mal ve hizmet sektöründeki arz ve talep dengeleri, bu gelişen hız karşısında adeta şu an çaresizdir.
Bizim, erişim-iletişim-etkileşim diye tanımladığımız bu süreçler, her gün gelişen- geliştirilen bir yenilikle farklılaşmaktadır.
Bu hızlı döngü, kültürel ve sosyal farklılıkların dengesini negatif olarak bozmaktadır. Bu alandaki ekosistemin bozulması, ilişkilerde orta ve uzun vadede sorunlar yaratacaktır.
Özellikle mal değişim süreçlerinde, üretim ve tüketim dengeleri, paranın ulusal dolaşımında ortaya konan bilinçli veya bilinçsiz dezenformasyon çalışmaları, kontrolsüz krizleri doğurmaktadır.
Teknoloji, insanoğlu için önemli bir kolaylık ortaya koyarken, diğer taraftan da sayısız tehditleri barındırmaktadır.
İşte bizler bu gelişmelerin farkında olarak, dünyanın teknoloji devi kabul edilen Çin Hal Cumhuriyeti devleti ile ülkemiz ve milletimiz arasında bir köprü kurarak, gelişmeleri ülkemiz adına fırsata çevirmeyi hedefliyoruz.
Bu yolculuğumuzun temel sloganı ise;
Sizleri de bilgi ve becerilerinizle dünya insanlığı için üretime davet ediyoruz.
Saygılarımla
Türçin, Türkiye ve Çin arasındaki sosyal, kültürel ve ticari iletişimi artırarak, iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek adına projeler ve organizasyonlar gerçekleştirmektedir.
Çin Halk Cumhuriyeti devletiyle, 2015 yılından itibaren kurguladığımız ve teknik alt yapısını oluşturduğumuz, dijital platform projemizin geliştirilmesi amacıyla ortak çalışmalar yapmaktayız.
İki devlet arasındaki, kültürel ve sosyal farklılıklar, doğal olarak, ticari, teknik ve teknolojik iş birliklerindede kendisini göstermektedir.
Bu farklılıklar, başlangıçta ciddi zorluklar oluşturmuştur. Ancak farklılıklarımızı iş birliğimizde zenginliğe çevirmeyi başardık.
2012 yılında iki ülke arasında imzalanan resmi iş birliği protokollerini temel alarak, 21 etkin iş alanında ortak projeler geliştirmek için, 2019 yılında karşılıklı iyi niyet protokollerini imzaladık.
Bu iş birliği protokollerinin sağlıklı geliştirilmesi, kurulması ve işletilmesi amacıyla Pekin ve Ankara’ da ayrı ayrı çalışacak eşleme merkezinin kurulması kararını aldık.
Ankara Eşleme Merkezi’ni 2023 yılında resmi olarak kurduk.
Pekin Eşleme Merkezi de 2024 yılında aktif olarak çalışmaya başlamıştır.
İki merkezin temel görevi, ülkelerde kamu kurum ve kuruluşlarının talepleri öncelikli olmak üzere piyasa arz ve taleplerini takip etmek ve eşlemektir.
Eşleme merkezleri kendi ülkelerinin kanunları kapsamında, ikili ilişkilerin sağlıklı geliştirilmesi amacıyla, teknik, idari, mali ve hukuki esaslar dikkate alınarak, taraflar arasında danışmanlık görevi yapmaktadır.